در هر صورت داشتن اضافه وزن خوشایند هیچ فردی نیست و افراد دنبال اندام مناسب هستند و دوست دارند هیکل مناسبی داشته باشند. اضافه وزن با چاقی بیش از اندازه تفاوت هایی دارد. اضافه وزن زمانی اتفاق می افتد که فرد از وزن ایده آل خود نهایتا ۴ الی ۵ کلیو بیشتر شده باشد ولی چاقی زمانی برزو میکند که داقل فرد از میزان ایده آل وزن خود ۱۰ کیلو یا بیشتر داشته باشد که در آن صورت فرد دچار چاقی شده است. سوال اینجاست که آیا ما برای هر اضافه وزنی یا چاقی باید جراحی لیپوماتیک انجام دهیم ؟
جواب خیر است.به گفته متخصصان، چاقی مهم ترین بیماری قرن ۲۱ است که متاسفانه عوارض بسیار زیادی را هم به دنبال دارد. در این بین اگر مسائلی مثل پرخوری، عادات غلط غذایی، عدم تحرک و… را درنظر نگیریم، بعضی افراد به طور ژنتیکی استعداد خارق العاده ای در چاق شدن دارند و از این بابت باید هرچه فریاد دارند بر سر ژن های محترم خود بکشند!
در هر حال دلیل اضافه وزن هرچه که باشد، سلامت فرد را به خطر می اندازد و باید برای رفع آن اقدام کرد. در بسیاری از مواقع با تغذیه صحیح، رژیم درمانی اصولی و افزایش میزان تحرک روزانه می توان از شر چربی های اضافه خلاص شد اما گاهی چاقی به یک بیماری تبدیل می شود و جراحی، راهکار نهایی خواهد بود.
چرا چاقی خطرناک است؟
چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت، فشار خون، آرتروز زانو، برخی سرطان ها (سینه، رحم، تخمدان، کیسه صفرا، روده بزرگ، پروستات)، اختلالات باروری و… می شود. همچنین براساس مطالعات آماری افراد چاق بیشتر از افراد معمولی در بیمارستان بستری می شوند و شیوع سکته قلبی در آنها سه برابر بیشتر از افراد معمولی است.
وزن ایده آل چقدر است؟
روش های متعددی برای محاسبه وزن ایده آل وجود دارد ولی اندازه گیری شاخص توده بدن یا همان BMI روشی کاربردی تر است و جهت تشخیص اختلالات وزنی به کار گرفته می شود. در این روش وزن (به کیلوگرم) را به مجذور قد (به متر) تقسیم می کنیم و نتیجه تعیین کننده میزان تناسب اندام یا چاقی فرد خواهد بود.
اگر اضافه وزن ندارید خوشا به سعادتتان اما در صورتی که چاق هستید باید با رژیم و ورزش، وزنتان را کم کنید و تقریبا هیچ روشی جز این برای لاغر شدن شما مناسب نیست.
اگر هم در گروه افراد فوقالعاده چاق قرار میگیرید علاوه بر رژیم و ورزش پزشک ممکن است گزینه جراحی مثل گذاشتن بالون داخل معده یا حلقه دور معده کوچک کردن معده شامل پلیسه و اسلیو معده، کوتاه کردن روده شامل بای پس معده را به شما پیشنهاد کند.

اضافه وزن
حالا این پرسش مطرح میشود روشهایی مثل لیپوماتیک و لیپوساکشن برای اضافه وزن چه دردی میخورند؟
در روش لیزر لیپولیز، بافتهای چربی ذوب میشود و جراح آنها را از بدن فرد خارج میکند. این چربیها برخلاف روش لیپوماتیک دیگر قابل استفاده نیستند و دور ریخته میشوند.
در عین حال، لیپوماتیک به دلیل پایین بودن میزان خونریزی بیمار، روش بسیار ایمنتری نسبت به لیپولیز به حساب میآید. از طرفی چون هیچ حرارتی تولید نمیشود خطر سوختگی پوست هم وجود ندارد.
همچنین چربیهای خارج شده (به دلیل حرارت ندیدن) در صورت لزوم میتوانند به قسمتهایی از صورت و بدن فرد تزریق شوند؛ مثلا برای پر کردن خط اخم یا خطوط خنده مورد استفاده قرار بگیرند. در این میان، لیپوساکشن از جمله روشهای قدیمی لاغری است و خارج کردن چربیها در هر جلسه بسیار کمتر از لیپولیز و لیپوماتیک است. یکی از مهمترین معایب لیپوساکشن نیز افتادگی پوست به دلیل تخلیه بافت چربی زیرپوستی است؛ در حالی که دیگر روشهای گفته شده بویژه لیپوماتیک نهتنها چنین عارضهای ندارد، بلکه باعث سفتتر شدن پوست میشوند.
اگر کاندیدای لیپوماتیک به دلیل اضافه وزن بدرستی شناسایی شود و پزشک هم در کارش متبحر باشد، تقریبا هیچ عارضه خطرناکی ایجاد نخواهد شد اما در صورتی که پزشک از تجربه کافی برخوردار نباشد، متاسفانه عوارضی مثل غیرقرینگی اندامها مثلا رانها، گودرفتگیهای غیرطبیعی، جمع شدن مایعات زیرپوست، خطر بروز عفونت بیمارستانی و… ایجاد میشود.
در مورد همه افراد هم درد مختصر بویژه هنگام ماساژدرمانی، خروج خونابه از نقاط سوراخ شده و کبودی وجود دارد و جای نگرانی نیست البته افراد مبتلا به فشارخون بالا، بیماران قلبی و عروقی و افراد مبتلا به دیابت باید قبل از انجام لیپوماتیک با پزشک معالجشان مشورت کنند، چون درست است که کم شدن حجم و توده چربی بویژه در ناحیه شکم، وضع سلامت این افراد را بهتر میکند، اما میتواند خطرناک هم باشد
شما عزیزان و همراهان گرامی میتوانید برای مشاوره و انجام جراحی زیبایی اعم از کاشت مو، کاشت ابرو، تناسب اندام، تزریق چربی ، لیپوماتیک و. .. دیگر جراحی های زیبایی به کلینیک زیبایی رویای طلایی مراجعه کنید و یا با شماره هایی که در زیر صفحه وجود دارد تماس بگیرید.