زیبا سازی صورت با کاشت ریش و سبیل
ریش و سبیل در مردان به عنوان عنصر زیبایی و جذابیت شناخته میشود. زیبا سازی صورت با کاشت ریش و سبیل در مواقعی که فرد دچار ریزش موهای صورت شده است، بسیار کاربرد دارد.
بیشتر مردم مردانگی را با ریش و سبیل مرتبط میدانند. در برخی از افراد، جنس و مقدار ریش و سبیل بسیار مناسب و ایده آل است اما برخی از مردان از این ویژگی به دلایلی برخوردار نمیباشند.
کاشت ریش و سبیل برای چه کسانی مناسب است
• مردانی که خواهان ریش و سبیل پر پشت و طبیعی هستند
• مردانی که قسمتهایی از ریش و یا سبیل آنها ریخته است
• مردانی که ریش و سبیل کم حجم دارند
• مردانی که به دلیل جراحت و یا سوختگی، موهای خود را از دست داده اند
• مردانی که به دلیل حساسیت یا واکنشهای آلرژیک، دچار ریزش ریش و سبیل شده اند
• مردانی که به دلیل انجام عمل جراحی لیفت صورت، موهایشان از بین رفته است
تعداد کاشتهای سبیل در بین آقایان در مقایسه با کاشت مو کمتر است و این به علت ناآگاهی بسیاری از افراد از وجود چنین تکنیکی میباشد. روند پیوند یا جراحی ریش و سبیل در مقایسه با سایر جراحیها سختتر است. از آنجایی که زاویهی رشد موها در نقاط مختلف صورت متفاوت است، این امر باعث حساس شدن و زمان بر شدن کار میشود و نیازمند برنامه ریزی خاص توسط پزشک است. طبق همین الگوی رشد مو، کاشت برای هر فرد کاملاً اختصاصی میشود و با دیگر افراد متفاوت خواهد بود.
علل ریزش یا کم پشتی ریش و سبیل
دلایل زیادی وجود دارد که مردان در قسمت صورت دچار ریزش مو میشوند. از جمله عوامل ژنتیکی و ارثی، آسیبهای جراحی، اثرات لیزر موهای زائد و سوختگی از علتهای آن میباشد. اگر به دنبال روشی برای درمان ریزش ریش و سبیل خود هستید، روش پیوند سبیل (روش FUE) گزینهی مناسبی برای شما میباشد. به این روش تکنیک استخراج واحد فولیکولی مو نیز گفته میشود.
روشهای کاشت
هر یک از روشهای FIT یا FUT و زیر مجموعه های آنها ممکن است بسته به شرایط موهای محل برداشت و همچنین سطح کاشت مورد استفاده قرار گیرند. ابتدا دو زیر مجموعه روش FIT:
۱٫ روش FUE:
بیشتر پزشکان روش FUE را برای پیوند ریش و سبیل ترجیح میدهند.FUE مخفف (استخراج واحد فولیکول مو) میباشد. در این روش نتایج رضایت بخشی حاصل میشود. در صورتی که ناحیهی عمل جراحی کوچک باشد، این روش بسیار مفیدتر خواهد بود. همچنین این تکنیک برای پوست صورت بی خطر و مؤثر است. در این روش، ریشههای مو از یک مکان استخراج شده و در محل مورد هدف کاشته میشوند. به همین دلیل، باید نوع بافت مو در هر دو مکان برداشت ریشه و پیوند تقریباً یکسان باشد.
۲٫ روش SUT:
به دلیل این که نتایج پیوند در همان روز قابل مشاهده میباشد و نیاز به انتظار یک ماهه برای رشد موها نیست، این روش نیز مورد استقبال قرار میگیرد.
۳٫ روش FUT:
در این روش فلپ کوچکی برای استخراج فولیکولهای مو برداشته می شود و فولیکول های به دست آمده در محل مورد نظر کاشت می شوند.
مراحل کاشت
در مرحلهی اول، پزشک بی حسی موضعی را انجام میدهد تا در حین کاشت دردی احساس نشود. سپس از محل مناسب و مورد نظر که معمولا پشت سر می باشد، ریشههای موی اهدایی را استخراج میکند. بعد از این مرحله، ریشههای استخراج شده با کمک پانچهای ۷ میلی متری به ناحیهی ریش و سبیل پیوند داده میشوند.
زمان عمل بستگی به مقدار موی مورد نیاز برای شما میدارد و هر چه ناحیهی مورد نظر وسیعتر باشد زمان بیشتری برای انجام عمل پیوند لازم است. بعد از عمل احتمال دارد حدود ۲ تا ۳ روز در محل پیوند کمی التهاب و ورم داشته باشید. بعد از حدود یک ماه از ریشههای پیوند زده شده، به طور طبیعی مو رشد خواهد کرد.
مراحل آمادگی برای کاشت ریش و سبیل
• قبل از کاشت ریش و سبیل با پزشک خود ملاقات کنید و مشاوره بگیرید.حتی میتوانید در صورت لزوم یک یا چند قرار ملاقات را با پزشک خود تعیین کنید. پزشک همهی موارد لازم را در مورد این روش برای شما توضیح میدهد و همچنین شما را مورد معاینهی جسمی قرار میدهد.
• از مصرف الکل چند روز قبل از عمل پیوند خودداری کنید. اگر مقدار زیادی سم در بدن شما وجود داشته باشد، امکان دارد در مرحلهی بی حسی دچار مشکل شوید و به دوز بالاتری از مادهی بی حس کننده نیاز داشته باشید که عوارض زیادی را در پی خواهد داشت.
• تمرینات صورت را طبق دستور پزشک انجام دهید. این کار برای خون رسانی به تمام بافتهای صورت انجام میشود و باعث بهتر شدن روند پیوند میشود.
• بگذارید موهایتان رشد کنند، به خصوص موهای پشت سر. زیرا همان طور که گفته شد پزشک از آن قسمت ریشهی مو را برای پیوند بر میدارد.
• نیکوتین اثرات نامطلوبی روی پوست شما دارد. جدا از کشیدن سیگار و دخانیات خودداری بفرمایید. سیگار کشیدن روند بهبود را کند میکند. بنابراین، برای نتیجهی بهتر، حداقل یک هفته قبل از عمل، از مصرف سیگار خودداری کنید.
• ویتامین C مصرف کنید. ویتامین C موجب بهبود و ترمیم سریعتر زخمها میشود. سعی کنید تا چند روز قبل از عمل مقدار زیادی ویتامین C مصرف کنید. میوههایی مانند، پرتقال، کیوی، توت فرنگی، سرشار از ویتامین C هستند. شما همچنین میتوانید زیر نظر پزشک از مکملها و قرصهای ویتامینC استفاده کنید.
• از مصرف داروهای رقیق کنندهی خون خودداری کنید. اگر از داروهایی مانند آسپرین یا سایر رقیق کنندههای خون استفاده میکنید، با پزشک خود مشورت کرده و مصرف این داروها را به طور موقت متوقف کنید. ممکن است پزشک داروهای دیگری را به منظور جایگزین کردن آن ها، برای شما تجویز کند.
• آلرژیهای خود را شناسایی کنید. دقت کنید که به چه چیزی حساسیت دارید و سعی کنید تا حد امکان از آنها دوری کنید. در صورت بروز عفونت، سرماخوردگی یا حساسیت و سایر بیماریها ، فوراً با پزشک خود مشورت کنید تا پزشک در صورت لزوم تاریخ عمل را به تعویق بیاندازد.
• هر چند زیباسازی صورت با کاشت ریش و سبیل یک عمل جراحی جزئی میباشد اما احتمالا از شما خواسته میشود مورد آزمایش پزشکی قرار بگیرید. این روند بسیار طبیعی بوده و پیش نیاز هر عمل جراحی میباشد. در مورد داروهایی که در حال مصرف هستید با پزشک صحبت کنید. براساس ترکیب یا عوارض جانبی احتمالی آنها، ممکن است پزشک از شما بخواهد که مدتی آنها را قطع کنید.
مراقبتها و عوارض بعد از کاشت
• سر خود را در وضعیت مناسب قرار دهید. بعد از عمل کاشت، شما دچار مقداری قرمزی و تورم در محل مورد جراحی خواهید شد. این تورم بسیار طبیعی میباشد زیرا سیستم دفاعی بدن در برابر یک محرک خارجی در حال واکنش نشان دادن است و این امر باعث جلوگیری از ایجاد عفونت در محل میشود. سر خود را بالا نگه دارید و از خم کردن به سمت پایین پرهیز کنید. نگه داشتن سر در این وضعیت باعث کاهش التهاب و تورم میشود. این تورم تا چند روز بعد رفع میشود.
• از انجام فعالیتهای شدید خودداری کنید. دست کم به مدت دو روز یا یک هفته از فعالیتهای شدید خودداری کنید. فعالیت بیش از حد بدنی ممکن است باعث ایجاد صدمه به قسمت پیوند مو شود و نتیجهی مطلوبی به دست نیاید. میتوانید فعالیتهای روزانهی خود را یک هفته بعد شروع کنید. اما تا قبل از یک هفته باید استراحت کافی داشته باشید.
• از قرا گرفتن در مقابل نور خورشید جلوگیری کنید. حداقل تا دو هفته بعد از عمل کاشت از بیرون آمدن و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری کنید. قرار گرفتن در معرض آفتاب باعث ضعیف شدن فولیکولهای مو میشود و میتواند باعث عدم موفقیت پیوند شود.
• از تراشیدن مو و آب کشیدن آن خودداری کنید. حداقل برای یک هفته از تیغ برای اصلاح موهای صورت خود استفاده نکنید. همچنین از تماس موی کاشته شده با آب خودداری کنید و حداقل تا یک هفته بعد از عمل، ناحیهی پیوند شده را مرطوب نکنید.